O SANdBOT STROJEVIMA ZA PJESKARENJE

SANdBOT stroj za hidro pjeskarenje je uređaj za čišćenje bez prašine širokog spektra tehničkih površina. U svom radu koristi hidro abrazivni sustav, odnosno inovativnu tehnologiju abrazivnog pjeskarenja. Površina se čisti sigurno i precizno stlačenim vodenim mlazom pomiješanim s abrazivom.

Visoka učinkovitost čišćenja, niski troškovi komunalija i potrošnog materijala kao i mala potražnja za komprimiranim zrakom čine SANdBOT izuzetno ekonomičnim uređajem. U usporedbi s tradicionalnim metodama kao što su suho pjeskarenje, pjeskarenje sodom, pjeskarenje suhim ledom i visokotlačni perači tipa 2500-3000 bara, SANdBOT je trenutno najpovoljnije rješenje dostupno na tržištu.

SANdBOT može raditi na 3 načina:

HIDRO PJESKARENJE             ZRAK + VODA + ABRAZIV


ISPIRANJE                                 ZRAK + VODA


SUŠENJE                                  ZRAK

SANdBOT uklanja

hrđu, boje, lakove, plastične premaze, gumene premaze, beton, cement, vapno, pjene, maziva, ulja, emulzije, biljne premaze, mulj i druge zagađivače.

Kako funkcionira hidro pjeskarenje?

Tehnologija hidro pjeskarenja sastoji se u stvaranju trofazne mješavine zrak-voda-abraziv i njenom usmjeravanju prema tretiranoj površini pomoću crijeva i radne mlaznice. Zbog činjenice da se abraziv natapa vodom, dobiva se veća kinetička energija zrna. To rezultira brojnim pozitivnim učincima, kao što su: povećanje radne učinkovitosti, smanjenje prašenja, ispiranje zagađivača i povećana trajnost radnih crijeva i glava.
Hidro pjeskarenje omogućuje korištenje širokog spektra abraziva.

NAJČEŠĆI ABRAZIVI SU:

1. GRANAT          2. KVARCNI PIJESAK*          3. PROIZVODNA ŠLJAKA           4. ELEKTROKORUND

* Uporaba kvarcnog pijeska, za razliku kod hidro pjeskarenja, u tradicionalnom suhom pjeskarenju je zabranjena.